Boka Kanotpaket på Voxnabruks Kanot & Camping

Boka kanotpaket i Voxnabruk! Paddla med barnen och upplev platsen där Pippi Långstrump färdades i tunnan i forsen- Vinströmmen. Vi har allt för den extreme forspaddlaren till lugna familjen allt från några timmar, upp till en veckans turer finns.

voxnabruks kanot & camping vinströmmen_2
Vinströmmen voxna

Dagstur i kanot - Boka kanotpaket

Naturen vill man uppleva på nära håll, då är kanot ett av de bästa sätt att komma riktigt nära den vilda naturen. Voxnan är ett av de finaste paddlingsvattnen, orörd natur kombinerat med flertalet sandstränder och lugna vatten. Den här turen startar vid Vinströmmen, ett otroligt vackert ställe med oändligt med sand, det var här Pippi rullade ner i forsen.

Program:

Vi möter upp vid kanotuthyrningen i Voxnabruk på avtalad tid, där får ni ledbeskrivningen och annan info inför er paddling.

Ni packar in er packning i vår bil som kör er ut till Vinströmmen, där er startplats är.

När ni påbörjar er paddling så har ni lätt paddling på lugnt vatten, endast en fors av lägsta klass kommer ni passera.

Det finns flertalet sandstränder längs vägen, där kan ni stanna till för ett bad, fika eller bara njuta av den vackra naturen och äta er matsäck.

Paddlingssträckan är ca 18 km och ni paddlar medströms i vattnets riktning hela tiden.

Inga förkunskaper för paddlingen krävs.

Vid bokning får ni önska avresetid. OBS! Avresetiden är den tid då vi avser att lämna kanotuthyrningen, se till att ni är på plats i god tid innan, så ni hinner fylla vatten, besöka toaletten

Pris: 945:- / kanot
Ingår i priset: 1 kanot, 2 paddlar & 2 flytvästar.

Gryckån – den lilla mysiga ån mitt i naturen

2 dagars paket

När ni vill uppleva naturen under 2 dagar med ett lugnt tempo passar den här turen perfekt!

Ni startar i Gropabo,på en fin liten sandstrand mitt i skogen innan ni beger er vidare i Gryckån. Naturen är tätt inpå er då ån är smal och slingrig. Ett och annat hinder kan förekomma men det gör turen lite extra spännande.

Det finns tre forsar som man kan paddla i, om man känner sig manad, annars tar man det säkra och går förbi även dessa. Klassningen av dessa forsar är de två lägsta nivåerna.

Ni kommer  att få bära kanoten förbi ytterligare ett par forsar som är lite större och förbi en mindre damm, dessa landtransporter är lätta och kräver ingen kanotvagn.

När ni kommer fram i Voxnan så följer ni den ner till Voxnabruk. Där är det mestadels lugn paddling förutom en mindre paddlingsbar fors innan ni når fram till Frostkilen. Där kan ni med fördel övernatta i ert tält.

Andra dagen ner till Voxnabruk innehåller en lugn och sansad paddling och flertalet sandstränder för sol, bad och lite vila.

Väl framme i Voxnabruk tar ni upp er kanot och gör rent den enligt anvisning för att sedan bege er hemåt och er paddling är avslutad för den här gången. Boka kanotpaket i Voxnabruk!

Pris 1 645:- / kanot ( 2 personer) extra person 225:- max 1 st

Paddlingssträckan är ca 25 km och kräver inga större förkunskaper.Vid bokning får ni önska avresetid.
OBS! Avresetiden är den tid då vi avser att lämna kanotuthyrningen, se till att ni är på plats i god tid innan, så ni hinner fylla vatten, besöka toaletten osv.

 

voxnabruks kanot & camping_5
gryckån_tjej_cb
PADDLA GRYCKÅN PÅ 4 DAGAR Boka kanotpaket i Voxnabruk
PADDLA MED LITE FART I LOÅN! 2 DAGAR

Loån – lite fart i forsen! Boka kanotpaket i Voxnabruk!

2 dagars paket

Loån är en liten slingrig å med stora naturupplevelser.

Denna sträckning innehåller tiotalet forsar som gör den lite mer spännande och utmanande.

På denna tur startar man i sjön Mansjön, en skogssjö som sedan övergår till en mindre å. Man behöver inte sitta i kanoten allt för länge innan man kommer till första spännande forsen.

Ni fortsätter sedan genom vildmarken tills ni når fram till byn Lobonäs som kan skymtas från några ställen längs med paddlingsturen.

Strax innan sista forsen på Loån  kommer man till ett kortare lyft, förbi en liten damm innan man får känna på den sista forsen.

Loån rinner ihop med Voxnan som man paddlar i ner till Voxnabruk. Fram till Vinströmmen är det ett par till forsar som man kan paddla i. Väl framme vid Vinströmmen  bär man kanoten igen. Här är ett lämpligt ställe för att övernatta i era tält.

Sista dagen paddlar man från Vinströmmen ner till Voxnabruk.Det är en lätt paddling som endast innehåller en mindre fors men betydlig fler sandstränder för er som vill njuta av lite sol, bad och lugnet som naturen erbjuder.

Väl framme i Voxnabruk tar ni upp kanoterna och följer de anvisningar som finns där.

Vid bokning får ni önska avresetid. OBS! Avresetiden är den tid då vi avser att lämna kanotuthyrningen, se till att ni är på plats i god tid innan, så ni hinner fylla vatten, besöka toaletten osv.

Förkunskaper för denna paddling krävs. Dock är det lättare forsar längs sträckan och man kan alltid välja att gå förbi dessa.

Pris: 1 745:- / kanot ( 2 personer ) extra person 225:- Max 1 st

 

Loån – lite fart i forsen!

3 dagars paket

Loån är en liten slingrig å med stor naturupplevelse.

Denna sträckning innehåller tiotalet forsar som gör den lite mer spännande och utmanande.

På denna tur startar man i sjön Mansjön, en skogssjö som sedan övergår till en mindre å.Man behöver inte sitta i kanoten allt för länge innan man kommer till första spännande forsen.

Ni fortsätter sedan genom vildmarken innan ni når fram till byn Lobonäs som kan skymtas från några ställen längs med paddlingsturen.

Strax innan sista forsen på Loån så kommer man till ett kortare lyft, förbi en liten damm innan man får känna på den sista forsen.

Loån rinner ihop med Voxnan som man paddlar i ner till Voxnabruk. I Voxnan kommer ni fram till camp Blommaberg, en vacker liten camp mitt i skogen nära vattnet. Här kan ni slå läger för natten. Andra dagen fortsätter ni ner mot Vinströmmen. Väl framme vid Vinströmmen bär man kanoten igen, ett lättare lyft och ingen kanotvagn behövs . Ni fortsätter paddlingen ner mot Voxnabruk.Nu har ni endast en mindre fors kvar att paddla i innan ni når fram till Frostkilen, där det är lämpligt att övernatta sista natten.

Sista dagen paddlar man från Frostkilen ner till Voxnabruk.Det är en lätt paddling som har flertalet sandstränder för er som vill njuta av lite sol, bad och lugnet som naturen erbjuder.

Väl framme i Voxnabruk tar ni upp kanoterna och  följer de anvisningar som finns där.

Vid bokning får ni önska avresetid. OBS! Avresetiden är den tid då vi avser att lämna kanotuthyrningen, se till att ni är på plats i god tid innan, så ni hinner fylla vatten, besöka toaletten osv.

Paddlingssträckan är ca 40 km lång

Förkunskaper för denna paddling krävs, dock är det lättare forsar längs sträckan och man kan alltid välja att gå förbi dessa.

Pris 3 dagar: 2 245:- / kanot ( 2 personer ) extra person 325:- Max 1 st

Bokas via:
Telefon: 0271-411 50
Email: info@kanotcamping.se

voxnabruks_kanot_spegelblank
Paddla Gryckån på 3-4 dagar
voxnabruks kanot & camping fors
Forsar i Voxnan

Paddla Voxnan och upplev forsarna!

Voxnans hela sträcknig med start i Härjedalen mäter 110 km från Siksjön i norr till Voxnabruk i söder.

Här har vi gjort ett paket med forsspaddling. Ni startar vid Rullbo och har då ca 50 forsar på sträckan, alla är inte paddlingsbara. Denna sträcka lämpar sig för de vana paddlarna som vill ha fors att paddla.

Det finns en längre landtransport på sträckan som ligger vid Hylströmmen, det är södra Norrlands högsta vattenfall som har en fallhöjd på 23 meter, här kan ni skåda vattnets framfart på en av stenklipporna.

Denna sträcka kan paddlas på 3 dagar om man startar vid Hamrabron, då är det värsta forspartiet avklarat och ni har lite lugnare forsar framför er. Har en fors med klass 4, resten har lägre klass.

Pris 3 dagar: 2 495:-

Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar.

Pris 4 dagar: 2 995:-

Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar.

Bokas via:
Telefon: 0271-411 50
Email: info@kanotcamping.se

Barnens paddlingsäventyr

Passar barn mellan 4-15 år.

Ta med hela familjen på ett äventyr i kanot och upplev naturen på riktigt nära håll.
I kanoten färdas ni fram på de lugnaste delarna av Voxnan och ni möter flertalet sandstränder som passar perfekt för lite bad, lek och fikapaus .
Med lite tur ser ni något av de vilda djuren, ser lämningar efter bävern passa även på att ta med fiskespö och testa fiskelyckan.
Ni får även med er ett litet uppdrag till barnen som de får lösa längs paddlingsturen.

Program:

Vi möts upp vid kanotuthyrningen i Voxnabruk på avtalad tid.
Där packar ni över er packning i vår bil och vi kör ut er till startplatsen som är Frostkilen.
Ni kommer att få med er ledbeskrivningen och den innehåller även lite uppdrag till barnen som de får lösa längs med vägen.
Paddlingen är lugn och innehåller inga forsar.
Paddlingssträckan är ca 12 km och paddlingen går hela tiden medströms i vattnets riktning.
Ni paddlar tillsammans i våra kanoter, paketet är för 4 personer.
Väl framme vid kanotuthyrningen så packar ni ut er packning och sköljer ur kanoten enligt anvisning.
Och paddlingsturen är slut för den här gången.
Innan ni beger er hemåt så går ni till Handlarn i Voxnabruk som ligger mitt emot kanotuthyrningen och där visar ni upp ledbeskrivningen med alla utförda uppdrag och lämnar ert namn och telefonnummer så deltar ni i en tävling om en ny kanotresa 2023.
Naturligtvis väljer ni en glass i butikens glassbox som ni kan njuta av innan hemfärd.

Pris: 1 395:- / familj ( 4 personer)

gryckån_tjej_cb
kanotcamping barn läger

ATT TÄNKA PÅ

OBS! Vid problem vid onlinebokning ring 0271 41150,

Den svenska sommaren är helt fantastisk! Tänk på att kolla väderprognosen inför ert besök och packa med kläder som lämpar sig för vädret som kommer att bli. Boka boende hos oss före kanotturen!

Transporttid

Tänk på att tiden vi kommit överens om är den tiden så er transport avgår från Voxnabruk, kom gärna ca 20 minuter innan för att hinna packa om er packning och göra ett toalett besök om det behövs.

LADDA NED KANOTKARTAN