KANOTPAKET

PADDLA KANOT EN DAG I VACKRA VOXNAN.

Ni paddlar kanot på vackra Voxnan med start vid vinströmmen, där finns det oändligt av den berömda sanden som sedan syns på flera ställen längs med dalgången på väg mot Voxnabruk.

Paddlingen är lätt och rekommenderas för nybörjare, endast en mindre paddlingsbar fors finns längs den ca 15 km långa paddlingen. När ni har paddlat ca 5 km kommer ni till Voxnans Riviera, Frostkilen, här är ett populärt ställe att stanna till för ett dopp och äta sin picknick. Efter sträckan finns ett flertal badstränder som man kan stanna till på.

Paddlingstid: ca 4 timmar
Pris: 785:- / kanot
Ingår i priset: 1 kanot, 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar & 2 flytvästar.

Kan köpas till
Grillkorg: 340:- / 2 pers
Extra paddel: 50:-
Extra flytväst: 50:-
Packsäck: 50:-

PADDLA KANOT 2 DAGAR PÅ GRYCKÅN

Gryckån är den å som är mest berömd för sina meanderbågar.

Paddlingen startar i Gropabo och ni börjar med 3 mindre forsar som är paddlingsbara. Efter sträckan som är ca 25 km så finns det ett par olika camper som vi rekommenderar att ni övernattar vid. Gryckån mynnar ut i Voxnan och ni paddlar den ca 12 km innan ni når fram till kanotcentrat i Voxnabruk. Denna sträcka passar för den som vill ha en lugnare paddling, det är 3 landtransporter på sträckan, endast kortare transporter samt 4 paddlingsbara forsar, högst klass 2 på en 6 gradig skala.

Pris: 1165:-
Ingår i priset: 1 kanot , 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddla, 2 flytvästar, 1 st 60 l packsäck eller tunna.

Kanot_camping_tjejer paddlar

PADDLA MED LITE FART I LOÅN! 2 DAGAR

Loån påminner mycket om Gryckån, men Loån har fler forsar av lägre klass.

Loån passar er som vill ha lite forsar att paddla med låg klass. Det finns några camper längs sträckan. Hela sträckan ner till Voxnabruk är ca 40 km och den beräknas ta 2 dagar. Sträckan från startplatsen och ner till Vinströmmen är den gamla Kanot & Hoj sträckningen, en multisporttävling som arrangerades i trakten för några år sedan. Loån sträcker sig från Ljusdals kommun i norr och mynnar sedan ut i Voxnan mellan norra och södra Blommaberg. Därefter tar Voxnan dig söder ut och slutligen kommer ni fram till Voxnabruk. Sträckan innehåller minst 2 landtransporter, men dom 2 är av kortare slag, förbi kraftstationen i Lobonäs (106 på kanotkartan) samt Vinströmmen, som är för kraftig fors för att paddla genom klass 4. (60 på kanotkartan).

Pris: 1165:- / kanot
Ingår i priset: 1 kanot (2mans), 1 transfer från voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar, 1 packsäck eller tunna 60 l.

voxnabruks_loån_puff

PADDLA GRYCKÅN PÅ 3-4 DAGAR

Här startar ni vid Lången och börjar med att paddla i sjösystmet innan ni kommer fram till Gryckån.

Paddlar ni hela sträckan så mäter den 45 km och den beräknas på 4 dagar. Vill ni kan ni korta ner sträckan med 1 dag och paddla en sjö mindre.

Sträckan har ett par längre landtransporter varav en på 600 meter kan upplevas lite krävande. I övrigt är det en fin sträckning och lämplig för familjen , endast lägre klassning på forsarna.

Sträckan innehåller ett antal olika camper, det finns ett par stugor som är öppna för allmänheten samt vindskydd. Fiska går utmärkt att göra i dessa vatten, vi säljer fiskekort för hela sträckan.

Pris 3 dagar: 2150:-
Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar, 1 packsäck/tunna 60 l, 1 kanotvagn.

Pris 4 dagar: 2350:-

Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar, 1 packsäck/tunna 60 l, 1 kanotvagn.

PADDLA VOXNAN OCH UPPLEV FORSARNA!

Voxnans hela sträcknig med start i Härjedalen mäter 110 km från Siksjön i norr till Voxnabruk i söder.

Här har vi gjort ett paket med forsspaddling. Ni startar vid Rullbo och har då ca 50 forsar på sträckan, alla är inte paddlingsbara. Denna sträcka lämpar sig för de vana paddlarna som vill ha fors att paddla.

Det finns en längre landtransport på sträckan som ligger vid Hylströmmen, det är södra Norrlands högsta vattenfall som har en fallhöjd på 23 meter, här kan ni skåda vattnets framfart på en av stenklipporna.

Denna sträcka kan paddlas på 3 dagar om man startar vid Hamrabron, då är det värsta forspartiet avklarat och ni har lite lugnare forsar framför er. Har en fors med klass 4, resten har lägre klass.

Pris 3 dagar: 2150:-

Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar, 1 packsäck/tunna 60 l, 1 kanotvagn.

Pris 4 dagar: 2250:-

Ingår i priset: 1 kanot (2 mans), 1 transfer från Voxnabruk, 2 paddlar, 2 flytvästar, 1 packsäck/tunna 60 l, 1 kanotvagn.

EXTRAUTRUSTNING

 

Till våra kanotpaket kan även extrautrustning beställas till, samt lite olika matkorgar

  • Grillkorg: 170:- /  pers ( potatissallad, grillskiva, sallad, smör, bröd och dryck, engångsgrill)
  • Picknickkorg: 95:- / pers ( rejäl smörgås, kaffe, dryck, kaka och frukt)
  • Extra flytväst: 50:-
  • Packsäck: 50:-
  • Extra paddel: 50:-
  • Extra säte:  :-
Besök oss på Facebook

ATT TÄNKA PÅ

OBS! Vid problem vid onlinebokning ring 070 628 19 64

Den svenska sommaren är helt fantastisk! Tänk på att kolla väderprognosen inför ert besök och packa med kläder som lämpar sig för vädret som kommer att bli.

Transporttid

Tänk på att tiden vi kommit överens om är den tiden så er transport avgår från Voxnabruk, kom gärna ca 20 minuter innan för att hinna packa om er packning och göra ett toalett besök om det behövs.

LADDA NED KANOTKARTAN

VÄDRET

Just nu i Voxnabruk
Soligt
 

Voxnabruk Mat & Nöje AB. Tel: 0271 41150. Mobil: 070 628 19 64. E-post: info@kanotcamping.se